Aktiviteter i natur och trädgård för en bra hälsa och minskad stress

GreveGarden har lång erfarenhet av att använda trädgård och naturmiljöer som en viktig del till att få en bra hälsa.

Vi vill nu för allra första gången erbjuda en friskvårdskurs för stresshantering med inslag av friluftsaktivitet och naturupplevelse, tillsammans med kunskapen om stress från vårt team. Allt för att öka människors resurser till att må bra eller må bättre.

Innehåll: Lugna natur- och trädgårdsaktiviteter utomhus och i växthus, kroppskännedom- och avspänningsövningar, balansen mellan aktivitet och vila, kunskap och samtal kring stresshantering.

Upplägget kommer vara:

För mer information kontakta Elisabeth G Wahlgren 0702-17 22 84 eller elisabeth@grevegarden.se

Namn: Ingegerd Tengeland

Vem är du?

En kvinna med livserfarenhet. Den har jag fått inte minst genom möten med andra människor. De har delat med sig av sina liv och sin historia. Det har gjort att jag har lärt mig mycket om mig själv. Jag tillbringar mycket tid i naturen. Det är för mig en källa till lugn, energi, återhämtning, motion och hänfördhet. Trivs också på gymmet och på en spinningcykel.

Vad gör du på GreveGarden?

Jag är sjukgymnast och försöker förmedla sambandet mellan hur vi mår och vad som händer i kroppen. Uppleva närvaro i kroppen, känna dess signaler och försöka möta dem och hantera dem. Genom kontakt med oss själva kan vi finna lugnet och växa som människor.

Vad är viktigt i ditt jobb?

Att förmedla tillit till deltagarna. Vill kunna möta dem där de är. Att hjälpa dem på vägen att hitta sig själva i sin egen kropp.

Behöver du hjälp med t ex vårstädning i trädgården eller räcker tiden inte till för beskärning?

Vår utbildade trädgårdspersonal kan trädgårdsskötsel och beskärning av både träd och buskar. De ser till växternas naturliga form, deras utveckling och vad som blir bäst för framtiden.

För Nya kunder erbjuder vi TVÅ tillfällen för skötsel och/eller beskärning under 2020 till fjolårets priser. Även godkänt för RUT-avdrag.

I erbjudandet ingår:

För mer information om erbjudandet och upplägg kontakta Elisabeth G Wahlgren på telefonnummer 0702-17 22 84 eller tradgard@grevegarden.se

Erbjudandet gäller till och med 23 februari 2020.

Vi alla på GreveGarden önskar Er alla en God Jul & Gott Nytt År! Tack för ett fantastiskt 2019, på återseende 2020.

GreveGarden växer… Vill Du vara med som trädgårdsmästare?

Till nästa säsong behöver vi två personer för att vara med i vårt trädgårdsteam på GreveGarden utanför Lidköping. Vi hjälper våra kunder med design, rådgivning, skötsel och plantering. För oss är den personliga kontakten viktig.

Arbetsuppgifter:

All skötsel som sker i en trädgård, från vår till sen höst. Våra kunder är privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Vid större anläggningsarbeten samarbetar vi med markanläggare. Du arbetar även med skötsel och vår fortsatta uppbyggnad av GreveGardens trädgård som vi använder för Naturunderstödd rehabilitering.

Vi jobbar både tillsammans och själva, så du bör kunna fatta egna beslut. Har du inte så mycket erfarenhet jobbar vi mer tillsammans.

Behov:

Du har en relevant trädgårdsutbildning, B-körkort, och kan kommunicera med kunderna, erfarenhet prioriteras.

Säsongstjänst enligt överenskommelse 80-100 % mars till oktober. Ev timanställning före och efter.

Välkommen med ditt cv och personligt brev till elisabeth@grevegarden.se. Vi gör intervjuer kontinuerligt, så kom in med din ansökan så snart du har bestämt dig. 

För mer info 0702-17 22 84 och elisabeth@grevegarden.se

 

Välkommen att besöka oss!

Fredag 11 oktober KL 13.30 -18.00

Vi visar och berättar om vårt arbete med trädgårdstjänster och Naturunderstödd rehabilitering. Vi presenterar våra nya trädgårdsmiljöer på gården.

Vårt rehabteam berättar om Naturunderstödd rehabilitering.
 Trädgårdsmästarna ger dig tips kring dina trädgårdsfrågor.  Visning av beskärning & delning av perenner
 Något varmt att dricka, något gott att smaka

Hoppas vi ses!

 / personalen på GreveGarden

Norra Härene Grevegården 1, Lidköping

Under tre lördagar får du en introduktion hur du kan använda olika verktyg inom Naturunderstödd rehabilitering. Detta för att hitta en balans i vardagen, förstå kroppens signaler, använda dig av aktiviteter och förstå naturmiljöernas effekter för att hitta en bättre hälsa i ett liv som snurrar allt fortare och fortare.

Ledare: Vårt rehabteam på GreveGarden

Datum Start 5 oktober kl 10-13, 3 ggr

Pris 1.200:­­-

Maila din anmälan till elisabeth@grevegarden.se

Medarrangör https://www.nbv.se/

 

Namn: Inger Sanz

Vem är du?

En person som gillar att röra på mig. Är mycket ute i skogen. Tränar mina 4 jaktlabradorer, plockar svamp eller sitter och glor på en stubbe.

Vad gör du på GreveGarden?

Jag är legitimerad arbetsterapeut och arbetar med att stötta deltagarna, att finna balans i vardagen och att göra lagom mycket. Men också att hitta tillbaka till lustfyllda aktiviteter. Att finna olika sätt att återhämta sig i.

Vad är viktigt i ditt jobb?

Att finna balans och njutning i det vi gör.

Namn: Elisabeth G Wahlgren

Vem är du?

En person som tar en sak i taget men ofta har idéer och tankar i både nuet och framåt. Givetvis tittar jag även i backspegel. Teälskare som älskar att sitta på kökstrappan eller ta med koppen ett varv i trädgården.

Vad gör du på GreveGarden?

Jag är legitimerad sjuksköterska, trädgårdsmästare och grundare till de båda verksamheterna med Naturunderstödd rehabilitering och våra trädgårdstjänster. Är mest en praktiker som trivs i jobbarbyxor och sekatören i fickan men den administrativa rollen med planering och utveckling tar numera en större roll. Oftast är jag den förste som våra kunder och deltagare får kontakt med.

Vad är viktigt i ditt jobb?

MÖTEN. Att möta människor i alla lägen. Lyssna, förstå och förmedla kunskap.

Den 4 augusti 2019 var tanken att vår trädgård skulle visas upp på mötesplats trädgård men omständigheter har gjort att vi kommer ställa in.

Håll utkik för i september kommer vi ha en öppet-hus-dag. Vi återkommer med datum.

Varmt välkommen då!

Elisabeth

Trädgårdsmästare – sjuksköterska