Försommarens sysslor

När vi packat bilen på morgonen med alla trädgårdsredskap vi kan tänkas behöva under dagen kör vi iväg till våra kunder. Just det, regnkläder, de är väl med? Man kan lugnt säga att dagens outfit ändras från dag till dag och ibland från timme till timme beroende på väder och vind.

Maj och juni har ägnats åt trädgårdsskötsel i form av mycket ogräsrensning. Bort med kirskål, kvickrot och maskrosor och annat onödigt. Det är alltid roligt när man är klar med ett sådant pass och det blir som nystädat i rabatten. Ibland märker vi att perenner har försvunnit eller inte växt ihop så täckande som är bra mot ogräset- då brukar vi prata med kunden om att vi kan komplettera planteringen med lite nya växter. Man kan plantera mitt i sommaren men vi brukar rekommendera hösten. På hösten är ju risken för torka mindre!

Annat som vi hunnit med under den intensiva våren är några större planteringsjobb med mycket perenner samt en del buskar. Dessa rabatter ska bli intressanta att följa på tillväxtresan. Jobbet från ritning till att verkligen designa och plantera på plats är en av de roligaste sakerna med mitt jobb!

Som bloggbilden visar är kameran aldrig långt borta ens på fritiden. Att studera bladformer på nära håll är särskilt mysigt när även sonen visar intresse!

Annika

Trädgårdsmästare & kommunikatör