Våren är här!

Här har vi planerat mängder av lök! Kul att snart se blomningen! Så brukar det låta när vi kliver ur bilen på morgonen och ska börja vårstäda planteringar. I skrivande stund ser jag tillbaka på mina första månader i företaget då vi skött om rabatter och buskage hos våra kunder där mina kollegor satte lök i höstas.

Krokus är tuffingar som tillsammans med snödroppar sträcker sig mot solen samtidigt som det fortfarande snöar då och då. Pärlhyacinter och tulpaner tar vid när krokusen gjort sitt. Tulpaner är fantastiska på många sätt. Deras tid kan vara så vackert lång eftersom olika sorter avlöser varandra i blomningstid. Lökarnas härliga blomning ger nu lön för mödan med höstplanteringen då lökarna kom i jorden. Varför satte jag inte lök eller ännu MER lök i höstas! Så kan det låta när man nu får hålla till godo med grannens eller stadens parkers färgpalett.

Augusti är vår deadline när det gäller att beställa lök till plantering hösten 2019. På något sätt finns löken med på agendan nästan året runt!

Annika

Trädgårdsmästare & kommunikatör